Nieuws

Stadskrant..

De 45 leden van de Rotterdamse gemeenteraad beslissen namens de Rotterdammers wat er op hoofdlijnen gebeurt in de stad. Ook controleren ze of die besluiten goed worden uitgevoerd. Wie zijn die gemeenteraadsleden en waar gaat het over in de gemeenteraad? Iedere twee weken vragen we twee gemeenteraadsleden om hun licht te schijnen op een actueel thema.
  Lees verder

#gemeenteraad010
in de stad..

Vandaag in #gemeenteraad010 in de stad: Thomas Roskam (Leefbaar Rotterdam) in Blijdorp. 

Wat maakt deze plek zo speciaal voor je?
Het is een mooie plek waar je zowel tot rust kan komen als met je kinderen kan leren,spelen en ontdekken. Enerzijds heerlijk om met een kop koffie in de Victoria serre te zitten. Anderzijds samen met je kinderen in de speeltuin. 
 Lees verder

Hoe werkt de gemeenteraad?

De werkwijze van de gemeenteraad en gemeenteraadscommissies is vastgelegd in het Reglement van Orde en de Commissieverordening.

De Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR) heeft haar eigen verordening.
 Lees verder

Taken, bevoegdheden en instrumenten.


.

De voorzitter van de gemeenteraad is de burgemeester. Samen met de fractievoorzitters en de plaatsvervangende voorzitters van de gemeenteraad vormt de burgemeester het presidium van de gemeenteraad.

Dit presidium stelt de agenda op en besluit over alle zaken die te maken hebben met het functioneren van de gemeenteraad.
 Lees verder

Mijn instrumenten..

U kunt niet alleen op diverse manieren kennismaken met de gemeenteraad, u heeft ook een aantal mogelijkheden een bijdrage te leveren en invloed uit te oefenen. Denk bijvoorbeeld aan het inspreken in een gemeenteraads-commissie. Klik op onderstaande links en bekijk de mogelijkheden: 
Kennismaken met de gemeenteraad  -  Mijn stem laten horen   -  Burgerinitiatief indienen  -  Digitale meningspeiling aanvragen  -  Stedelijk referendum aanvragen

Vergaderingen..

In het Raadsinformatiesysteem vindt u niet alleen alle vergaderdata van de gemeenteraad en de gemeenteraadscommissies, u kunt hier ook agenda’s en stukken inzien en eerdere vergaderingen terugkijken. 
Overzicht Gemeente Rotterdam
(raadsinformatie.nl)